Hur får en lärare se ut egentligen?

#Iamproud #beyourself #finsomduär #vadigsjälv är bara några av de hashtags som används om utseenderevolutionen som pågår. Det pratas allt mer om att alla ska få vara som de är, se ut som de vill och kunna komma i alla färger och former och de ska alla bli accepterade precis som de är. Jag håller helt med om detta. Ingen ska bli dömd baserade på hur de ser ut och ens utsida ska få kunna matcha ens insida helt och hållet och genom ens stil ska man kunna förmedla vem man är.

Men som ny lärare funderar jag på hur jag egentligen får vara klädd, vilken hårfärg som är accepterad och får jag ha
läppstift? Detta kan låta lite ytligt men jag är faktiskt fundersam på hur elever, kollegor och föräldrar ser på att jag
exempelvis skulle ha rött läppstift på mig på jobbet… eller lila? Här finns säkert olika åsikter om läppstiftets vara eller
ickevara i skolans värld.

Många skulle säkert säga att en lösning är att ha en stil på jobbet och en stil på fritiden. Och detta håller visserligen när det handlar om läppstift men hur blir det om man pratar om hårfärg? Om jag nu vill ha lila, rosa eller blått hår kan jag ju inte begränsa detta till min fritid. Färgen jag har på håret måste få hänga med till jobbet så är det bara.

Åh ena sidan kan man tänka att som lärare ska man vara propert klädd och föregå med gott exempel. Men man kan också tänka att man ska föregå med gott exempel genom att visa att vi är olika och att alla är okej som de är och att detta även gäller fröken?

Jag känner mig lite förvirrad inför detta och undrar egentligen hur tänker ni andra? Kanske finns det någon där ute med
kloka tankar i frågan. I så fall tar jag gärna del av dessa 🙂

Hoppas ni andra rockar era stilar där ute! Kram

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

17 − 2 =