Tankar om ett lärarliv

Hej på dig!

Vad roligt att du hittat hit. Jag insåg precis att jag inte publicerat någonting på väldigt länge. Så jag tänkte att nu är det dags igen att få igång denna webbsida igen.

Jag har insett att jag ofta funderar kring saker men att jag aldrig riktigt når ut med mina tankar. Därför tänkte jag att jag förutom mina ämnessidor nu skaffar en bloggsida så att jag kan uttrycka mina tankar och idéer och vem vet… kanske når jag ut till någon 🙂

Jag har precis inlett mitt första år som lärare. Jag arbetar nu på en skola där jag primärt är svenskalärare. För tillfället arbetar jag i förskoleklass och det är meningen att jag ska följa med dem genom hela lågstadiet. Vid min sida har jag en kollega som i huvudsak ansvarar för matematiken. Övriga timmar ansvarar vi för tillsammans och försöker få vårat klassrum med 26 stycken minimänniskor att gå som en dans på rosor. Lättare sagt än gjort.

Jag är glad att jag slipper göra mitt första lärarår isolerad i ett klassrum där jag behöver vara själv med alla problem som kan tänkas uppstå men känner också att jag inte helt kan köra mitt eget race eftersom vi är två som måste komma överens om det mesta. Min kollega har mer erfarenhet än vad jag har som nyexaminerad så det är inte alltid jag känner att mina förslag är så mycket värda. Detta ligger förstås hos mig och inte hos min kollega som gärna lyssnar till det jag har att säga. Dessutom är det bra att vara två då kollegialt lärande blir ett naturligt inslag.

Nästa år då eleverna går i årskurs ett kommer jag att ansvara själv för svenska och so men då kommer jag även ha parallellklassen så totalt 52 elever.

Om det finns någon lärare som läser detta så kommentera gärna hur din arbetssituation ser ut. Hur många elever? Vilka ämnen hur nära kollegor?

Hoppas du har en toppendag 🙂

Ps: bilden har jag norpat från Pinterest. Tyckte den var rolig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

femton − tre =